nyttigare äppelpaj (glutenfri) med vaniljgrädde

I lördags när vi hade middagsgäster här så stod jag för efterrätten. Det blev en nyttigare äppelpaj och här kommer receptet 

Äppelpaj med kokossocker och mandelmjöl 

4 äpplen 
kanel 
2 dl mandelmjöl 
2 dl fiberhavregryn 
50-75g smör 
3/4 dl kokossocker 

Skär äpplen i mindre bita och lägg i en pajform. Pudra på rikligt med kanel. Bland mjöl, havregryn, kokossocker och lite mer kanel i en bunke. Skär smöret i kuber och ha i det i bunken. Finfördela med händerna tills alla klumpar av smör försvunnit och smula sedan degen över äpplena. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljgrädde. 

Jättegott och mycket mindre söt än vanlig äppelpaj. 

Vaniljgrädde 

1 paket mellangrädde 
vaniljpulver 

Vispa grädden tills den blir toppig, blanda i vaniljpulver tills smaken blir perfekt.