Viner från Nya Zeeland och mat från Adam och Albin

I Onsdag träffade jag Lisa efter jobbet och det var dags för New Zealand Supper Club. Viner från Nya Zeeland skulle testas, god mat skulle avnjutas och vädret var fullkomligt strålande. Vi började utanför Mosebacke Matstudio som numera ägs av Johanna Westman. Värd för kvällen var Mia Öhrn och de som lagade maten var fantastiska Adam och Albin.


Vi började med en sallad med svensk bläckfisk, riven potatis och citroncreme.


Rätt nummer två var vit sparris med rökt sparriscreme, brynt smör, champinjoner och potatis. Otroligt gott!


Förutom jag och Lisa var ett gäng matskribenter där, matbloggare, vinkännare och ja en härlig blandning av folk!


Rätt nummer tre var lammnacke med permesan och ramslök. Yummi!

Och till sist en rabarberkompott med sorbet, bittermandel, mandelmjölk och maräng.


Och vinet då? Jo vi fick testa 8 olika viner från Nya Zeeland - alla väldigt goda (speciellt de vita.)Och jag kommer hädanefter spana efter viner från Nya Zeeland när jag är på Systembolaget nästa gång. Dessutom fick vi med oss ett par flaskor bubbel hem som jag kommer skriva om här lite senare. Och som ni ser fanns skyltar med konversationskort. Intressant!




Till bordet hade jag Lisa och en härlig man från Nya Zeeland (bosatt i Tyskland och pratade felfri svenska) som var ledare för hela detta vinprojekt. Även Johanna Westman satt vid oss och vi pratade mycket om barn, mat och kokböcker.


Lisa och jag stannade till sist på eventet då vi hade så trevligt i vårt lilla hörn. Och om kvällen var slut? Knappast. Det var nämligen årets första riktiga sommarkväll så vi fortsatte till Mosebacke för att skåla in sommar, sol och utehäng.