Att besöka Burj Khalifa, Dubai

Ett måste när du är i Dubai är att besöka Burj Khalifa, den högsta byggnaden i världen. Jag var i Taipei 101 när det var världens högsta byggnad men nu har alltså Burj Khalifa med sina 828 meter tagit över ledningen. Helt gjord i stål och husen inhyser hotell, lägenheter, kontor och utsiktplats. 

Ska du besöka Burj Khalifa bör du boka biljett några dagar i förväg, när vi var där klockan 09 på morgonen var hela den dagen slutsåld samt stora delar av dagen efter.

Bild från värdens snabbaste hiss som tog oss upp till våning 124, helt ljudlöst. Du kan också besöka våning 148 men det kostar betydligt mer med egen guide och lounge. Det är billigare att åka upp före klockan 13.00 på dagen (ca 300 kr per person) och mellan 14-18 är det primetime och något dyrare (ca 430 kr per person).  Ett besök på våning 148 kostar över 1000 kr per person.

Utsikten då? Jo helt otrolig såklart. Och man kan se att Dubai är inte stort och består fortfarande av väldigt mycket öken. Själva utsiktplatsen är inglasad så det blir aldrig blåsigt som det var i Taipei. Det vimlar av selfiesticks och posering och det smattrar av kameror.

Och beviset på att jag var där. Jag är höjdrädd men detta hade jag verkligen inget problem med, det blir liksom så högt att det inte går att ta in.

Kuriosa; byggnaden har 24000 fönster och det tar tre månader att putsa dem, när de klara börjar de om från botten igen. Stället är för övrigt fullt med souvenirer, fotostudio och annat för att besöket ska bli oförglömligt.