Teatern i Ringens Centrum

Igår var ja äntligen och åt middag på Teatern, Skanstulls nya matkoncept inne i Ringens centrum. Med bra öppentider från lunch och till 21 eller 22 (fredag och lördag) är detta exakt vad Skanstull saknat.


Välkända kockar har gått samman och skapar en fantastisk matteater. Magnus Nilsson har en korvkiosk med  egenproducerad korv, hemmagjord ketchup och du kan få både mosbricka och tunnbrödrulle. Maximillian Lundin driver The Plant som är Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang. Stefano Catenacci har Caos där du får tre smårätter för 100 kr; till exempel tryffelravioli, minihamburgare, Gotlandsbetor och koreansk råbiff. Daniel Roos serverar bröd och bakelser på sitt K-märkt Patisserie och bageri, de har dessutom frukost. Adam och Albin bjuder på Ramen - japanska nudlar på svenska. Marco Baudone rostar kött i timmar för att sedan serveras med olika sorters bröd, fräscha grönsaker och dippsåser på Mama. Claes Grännsjö driver Nook Market som gör vietnamesiska baguetter banh mi och steam buns. Sist men inte minst gör Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal kebab, mackor och sallader på sydfranska i Snack Bar.

Ni anar kanske att det var svårt att välja.

Inredningen påminner om K25 på Kungsgatan, smart nog har man byggt i etage för att få plats med mer folk.

Mama

Jag ville äta allt men eftersom jag älskar Adam och Albins mat och är tokig i ramen fick det bli en Ramen Ya; vitlökskyckling, spenat, blomkål, solroskärnor, kikärtscreme och ljuvliga nudlar. Du kan byta t nudlar mot zucchininudlar och det finns ramen med fläsksida, svamp, räkor och laxsashimi.

Denna skål var fantastisk, en skål av matkärlek.

Adam och Albin hade eget iste och lemonad som också får tummen upp.

Missa inte detta magiska ställe med grym mat i långa rader! Det kan bli trångt vid lunch och middag men alla ställen erbjuder också take away.