Älva, 6 månader

Idag blir Älva 6 månader. I ett halvår har vi haft henne hos oss och kärleken växer för varje dag som går. Förra veckan var vi hos läkaren och då var hon 64 cm och vägde 6,9 kg. Denna månad har hon fått ännu en tand, börjat skratta så det låter och intresserar sig mer för mat.

Sömn: Fortfarande illa. Hon ammas till sömn runt 20:30 och sover till 06:30 med 4-6 uppvak per natt, till 90% ska det då ammas. Det är bara jag som får lägga och när Micke försöker somnar hon till i ett par minuter för att sen bli tvärarg och skrika tills hon nästan kräks. Dagtid kör hon 30 minuters sömn på mig eller i vagn. Jag har höga förhoppningar att vår långresa ska sätta nya rutiner och sömnmönster.

Mat: Helammas näst intill. Hon får flaska om jag är borta och ibland på kvällen men det gör absolut ingen skillnad på sömnen. Hon äter smakportioner av banan, katrinplommonpuré och mango ibland, jag trugar på med gröt men det är inte populärt.

Motorik: Rullar inte runt men ålar bakåt. Ställer sig upp på alla fyra och vaggar så krypet är inte långt bort. Kan sitta själv kortare stunder. Vi har nu bytt till sittdel på vagnen och hon är mycket mer nöjd att åka vagn när hon är vaken vilket underlättar. Hon har fått två tänder nere och jag hoppas de där uppe dröjer tills amningen är avslutad.

Gillar: Giraffen Sophie. Allt som Aramis gör. Stå och hoppa. Bada. Bita i allt. Att vara nära. Bli buren. Titta ut genom fönstret ner på tvärbanan, vi kan stå där i timmar. Pilla på små lappar, allt från de som sitter på kläder till de som finns på gosedjur.


Älva; en något krävande bebis helt klart men vi skulle inte vilja vara utan henne en enda dag.

(Detta är mest anteckningar för eget bruk, förstår att det är galet trist att läsa om du inte har barn eller bebis hemma.)