Att göra Stockholm med en 5-åring

ATt vara barn i Stockholm kan både ha sina för- och nackdelar. En solklar fördel är såklart utbudet av aktiviteter. Där det i småstaden erbjuds en teater i månaden eller ett tivoli i halvåret så finns här allt. Museum, Skansen, Gröna Lund, alla biofilmer, musikstunder, teater, cirkus, flera simhallar - det finns alltid något att göra. I fredags när jag och Aramis hade en heldag tillsammans fick han välja vad vi skulle göra. Vi började på Stockholmsmässan.
Där var det trädgårdsmässa och redan på morgonen ringlade kön ut på gatan. Som tur var hade jag presspass och fick gå förbi kön. Dock var inte huvudsyftet trädgårdar utan Glassfestivalen.

Ett tiotal glasstillverkare visade upp och sålde sin glass samt Godisträdet som gör godissuhi och glassar av godis. De erbjöd också fiskdamm.

Bubbies visade upp sina fina Mochi ice cream i alla smaker. När vi ätit oss mätta på glass och spanat runt lite i trädgårdsdelen sa vi hej då till Älvsjö och åkte till Tekniska museet.

Tekniska museet är nog både mitt och Aramis favoritmuseum i Stockholm. Det är som ett stort lekland där du faktiskt lär dig saker under tiden. Extra ljuvligt att få njuta av detta en fredag och slippa trängseln en lördag eller söndag.

På bilden ovan filmar Aramis mig med en filmkamera i TV-studion.

VI byggde en enorm kulbana på en magnetvägg, la stora pussel, testade vår styrka, mätte puls, sprnag i labyrinter, tittade på robotar, körde grävskopa, tränade vårt minne, testade hur högt vi kunde skrika, tittade på saker genom djurs perspektiv och använde alla våra sinnen.

Aramis testade på livet som byggjobbare. Nya utställningen Mega Mind var fantastisk den med och restaurangen överraskade mig. Jag var inställd på dålig färdigmat men med 4-5 varmrätter att välja på och pannkakor/pasta till barn samt salladsbuffé och nybakat bröd fick den tummen upp. Jag åt en jättegod vegetarisk paj med tomatsallad och oliver och Aramis valde självklart pannkakor med sylt och grädde.

Vi var kvar på museet i nästan fyra timmar och hade kunnat stannat längre - värt varenda krona i inträde.

Sedan blev det premiär på Mall Of Scandinavia i Solna. Och jag gillar det! Jättefint, stort, fräscht och påminner om ett köpcenter i Asien mer än Stockholm.

Nu var vårt sikte helt inställt på Lego Store där vi botaniserade i minst en halvtimme men jag drömmer om en vardagskväll utan barn i denna galleria. Bra butiker som inte finns i alla andra köpcenter, god och fräsch mat och massor med utrymme (samt stort lekrum om man nu har barn med sig). Lego Store då? Jo jättebra med allt lego i hela legokatalogen samt lego i lösvikt. Jag är så pass bra på legos sortiment vid det här laget att jag skulle kunna få jobb i vilken legobutik som helst.


Och när vi till slut kunde lämna Lego Store och den här mamman fått en kaffe åkte vi till Kista. Det var nämligen där vi skulle bo på hotell. Vi åker ofta förbi Victoria Tower med bil och Aramis har tjatat om att bo i "glashuset" en längre tid så när han fick välja hotell fanns bara ett alternativ. Och jag måste ju medge att det är snyggt det här tornet intill Kistamässan. Hur hotellet var får ni läsa i ett senare inlägg.