Bamses Värld på Kolmården - succé

I fredags var vi inbjudna av Kolmården till premiären av Bamses Värld. Vi var där när de öppnade vid 10 och fick se när Bamse, Lille Skutt och Skalman klippte bandet och hälsade oss varmt välkomna. Vi tågade in till ledmotivet ur Bamses filmer och Aramis sken som en sol.

Det var tjockt med kändisar på Kolmården och till Aramis glädje fanns flera Bolibompa personer på plats.Hur som, Bamses Värld - vilken succe!

Alla husen fanns på plats som Lille Skutts, Skalmans, Bamses och Farmors hus på Höga Berget. I vissa kunde man gå in, i andra fick man glutta in genom ett fönster.

I den lilla staden kan du äta pannkakor och köttbullar i Farmors Kök, besöka leksaksaffären samt spela på Krösus Sorks chokladhjul. Och köpa dunderhonung!

Vädret var halvkul men under våra två första timmar var det uppehåll och relativt varmt. Aramis och Micke åkte en tur med båten Viktoria som är en variant av Vikingaskeppet men mycket snällare.

Sedan tittade vi på teater - Bamse och Tårttjuven. En fin liten berättelse om hur det är när man inte blir bjuden på kalas.  Det var välgjorda dräkter och dockorna kunde till och med blinka. Alla röster kommer från Bamse och Tjuvstaden - väldigt mycket mer proffsig känsla än förra sommaren.

Vi tog en tur i Skalmans bilar och i Godiståget som är en mindre berg och dalbana.

Det fanns också snurrande Honungsburkar men de hoppade vi över denna gång.

Och mitt i staden fanns såklart en staty av de tre vännerna.

Jag är riktigt imponerad över hur fint de har gjort detta. Ytan är stor, de har sparat skog och massor av blåbärsris och det är en fantastiskt både som barn och förälder att gå omkring här.

Efter ett par timmar av Bamse var vi redo för djurparken. Då började det regna så vi tog oss förbi kameler, elefanter, noshörning och zebror för att titta på delfinshowen. Den var lika bra som vanligt och sen avslutade vi med en tur i linbanan. 

Besöket på Kolmården förra året vinner i väder såklart - ni ser ju hur fint det kan vara i linbanan.

Men jag måste säga att Bamses Värld gör Kolmårdens besök ännu bättre. Aramis var trollbunden och starstruck på samma gång, att se han så glad och hänförd var magiskt. Och jag vet att jag sagt det förr men de må kännas dyrt att gå in på Kolmården men valutan är enorm. Du kan ta del av allt utan att öppna plånboken igen, i jämförelse med andra nöjesparker ger Kolmården så mycket mer och dessutom är ytan så pass stor att det aldrig blir trångt.

Tummen upp för detta Kolmården och tack för att vi fick vara med på denna stora dag!