Scandic Norrköping Nord - hotell nära Kolmården

Besöker man Kolmården och inte vill bo på Vildmarkshotellet alternativ inte köra hem på kvällen så ligger Scandic Norrköping Nord bra till. Det tar ca 20-30 minuter till Kolmården med bil, det är ett så kallat familjevänligt hotell och dessutom med bra pris. När Kolmården bjöd in till

premiär av Bamses Värld

så åkte vi ned dagen innan för att slippa åka så tidigt från Stockholm.

För oss tre tror jag vi betalade 850 kr med frukost, då bodde vi i ett standardrum med två vanliga sängar och en bäddsoffa. Rummet var fräscht, inte speciellt stort men det fanns allt vi behövde. Dock var det kanske inte så charmigt som det övriga hotellet.

Utifrån är Scandic Norrköping Nord ingen succé. Det ligger vid ett köpcenter och en Statoilmack, huset är i två våningar, typiskt 60/70-tal - men på insidan har det skett renovering. Snygg inredning, mysig lounge, stor matsal med bra ljusinsläpp och det känns nytt och fräscht.

Matsalen serverar varje kväll en barnbuffé med pizza, kycklingspett, pommes, köttbullar och spaghetti för 59 kr. De hade också kvällens varmrätt för vuxna med stor salladsbuffé till. Maten var god, personalen trevlig och det fanns ingen anledning att åka in till Norrköping och leta restaurang.

Detta hotell är ett utav Scandics 20 familjehotell som finns runt om i Sverige. Familjehotell betyder att det finns tipspromenad, lekrum, pannkakor till frukost, barnmeny, välkomstpresent (en påse med tatueringar) och tv-kanaler för barn.

Jag kan väl inte säga att varken jag eller Aramis var väldigt imponerade av lekrummet som mest bestod av saccosäckar, en träspis, en avslagen TV och lite bebisleksaker. Jag önskar att det funnits böcker, pysselsaker och mer leksaker överlag - en saccosäck gör inte unge glad. Kanske hade vi bara otur och det var för tidigt in på säsongen?

Längst ned i hotellet finns pool, bastu och ett mindre gym. Gymmet hoppade vi över men poolen och bastun testade vi - succé och hurra! Vilket barn gillar inte att bada? Och att poolen var ganska så kall bidrog till att bastubesöket blev desto längre.

Frukosten erbjöd det mesta som fil, yoghurt, bröd, pålägg, pannkakor, våfflor, frukost, varm mat och till och med gröt vilket imponerar på mig. Man märker att detta är ett barnhotell då det var fullt med folk i matsalen redan klockan 07.30 på morgonen, men trångt var det inte i maj.

Vi var nöjda med vår natt här och personalen var grym. Vi lyckades glömma en grej på hotellet och redan efter 30 minuter ringde de upp oss - det kallar jag god service. Vi rullade vidare mot Kolmården på morgonen och kom fram i god tid för att inviga Bamses Värld.