Travel Thursday - framtidens resande med Skyscanner

Här om dagen besökte jag Skyscanner för en pressträff där de presenterade sin rapport - The future of travel 2024. Det bjöds på mackor, smoothies, rymdmuffins och frystorkad glass för jo 2024 ska det vara möjligt att resa till rymden - iallafall till jordens inre omloppsbana.



Hur ser framtidens resande ut annars då? Jo enligt trendspanarna vill vi åka till platser som är "förbjudna" tänk Afghanistan och Nordkorea. Vi vill se utrotningshotade djur. Vi vill inte göra som alla andra. Hotellrummen ska vara individanpassade; allt från säng till vattentrycket i duschen. Flygplatser kommer bli mer och mer som små samhällen med bio, massage, shopping och trädgårdar. Datakort ersätter pass och du kan checka in väskan på Starbucks när du köper ditt kaffe. Ja lite så.

Länderna som ökar mest just nu enligt Skyscanners bokningar är Brasilien, Indonesien och Sydkorea. Thailand går nedåt och Turkiet går uppåt. Ja spännande att lyssna på men tveksam till om allt detta spekulerande kommer att slå in?!

Trenden för slow travel växer ju också och rymdresor, undervattenshotell och c-vitamin i duschen är nog inte vad en vanlig resenär kommer att ha råd med?! Men drömma är också kul!