Atlantis The Palm i Dubai - hotell med extra allt

När jag var i Dubai spenderade jag en halv dag på Atlantis The Palm. Ett 5-stjärnigt lyxhotell längst ut på den så kallade palmen - ett hotell som är så stort att du aldrig behöver lämna det. Med 1500 rum, flera stränder, beachclub, 23 restauranger, barnklubb, shopping, vattenland, delfinpark, akvarium, spa, gym, aktiviteter och massvis av olika pooler är semestern räddad.

Receptionen är enormt, de tar emot turister från hela världen och jag vet att både Ving och Apollo har med Atlantis i sitt charterutbud - och säkert fler svenska researrangörer.

Ett jätteakvarium finns mitt i hotellet och här kan du ta dyklektioner, snorkla, ta del av hajsafari och mata fiskar.

Flera pooler finns på området samt en enorm vattenpark med flera vattenrutschkanor, vattenlek för mindre barn och vattenland.

De har flera lika stränder men är du ute efter paradisstrand så finns det inte här. Du ser lyftkranar på andra sidan och ett mindre tåg binder samman Atlantis med resten av Dubai. Men sanden är vit, vattnet blått och strand är alltid strand.

Beachclub med restauranger och fest på kvällen och absolut barnfritt med en åldersgräns på 21 år.

Inne i hotellet finns 23 restauranger och många är väldigt bra. Här finns till exempel Nobu och vi åt lunch på Ronda Locatelli som serverade grym italiensk mat.

Och sviten alltså. Ett rum i två plan med säng och badrum under vattnet. Ett vanligt rum här kostar ca 5000 kr/natt och att bo i sviten under vatten får du punga ut 60,000 kr/natt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om detta jättekomplex som liksom är för mycket av allt. En dröm för barnfamiljer, allt i ett för någon som inte vill ha mer än sol, bad och god mat på sin semester men också inte en lugn stund. Folk överallt, pengar rullar varje sekund men också så stort att du säker kan hitta en egen liten plät vid poolen/havet. Service i toppklass, så stort att du knappast hinner testa allt på en vecka, en upplevelse att se och en känsla av Disneyland mer än hotell.