Att bo på Air BnB istället för hotell - bu eller bä?

Nu när jag var i Chicago i april testade jag att bo på Air BnB för första gången. Att vi valde detta berodde på flera anledningar; hotell i USA är dyrt, de flesta rum är fruktansvärt små, hotellen har oftast inte frukost och så tyckte vi det skulle vara kul att träffa någon som faktiskt bor i staden samt att ha tillgång till eget kök. Efter att ha surfat runt länge valde vi en lägenhet som hade sovrum med två enkelsängar, eget badrum och som låg centralt.

Är jag nöjd? Både ja och nej.

När vi kom dit blev vi insläppta av värdens granne eftersom hon själv var borta på jobb. Vi valde att bo hos en tjej i vår ålder och vi var ju två tjejkompisar som gjorde denna resa. Vi fick ett fräscht sovrum, eget badrum med nya handdukar och två par nycklar. Vi bodde där i fyra nätter och såg faktiskt inte röken av värden alls - hon jobbade sent, åkte iväg på jobbresa och vi kommunicerade endast genom sms. Så lokala tips och umgänge uteblev.

Lägenheten såg ut som på bilderna men hon hade glömt den lilla detaljen att istället för gräsmatta bredvid huset pågick nu ett enormt husbygge. Nu störde det inte oss eftersom vi var uppe tidigt och hemma sent - men trist om man vill ha sovmorgon på sin semester.

Området som sådant låg väldigt centralt men jag är glad att vi var två för jag skulle inte vara bekväm med att gå där som ensam tjej en mörk kväll. Det var skönt att kunna ta med sig take away middag vissa kvällar och äta i ett kök, det var bra att kunna äta frukost hemma vissa dagar med supermarket som granne och skylinen utanför balkongen var grym.

Men att bo hemma hos någon annan som inte är där, bland hennes familjefoton och personliga saker kändes lite märkligt. Och när jag vaknade före 05 på grund av jetlag och visste att hon var hemma och sov i andra delen av lägenheten blev jag väldigt rädd för att störa. Så jag föredrar nog hotell när jag reser, mindre personligt, slippa ta hänsyn, att få städat varje dag och få en karta i handen när man anländer - det är bra grejer.

Air BnB är ett bra alternativ om du vill resa budget men inget för mig, tror jag. Efter dessa dagar flyttade vi hem till min bror och det kändes mer avspänt och gästvänligt.

Någon mer som provat Air BnB? Vad tyckte ni?