Solsemester med barn på vintern

Dubai från ovan

Jag får ofta frågan var ska man åka i vinter om man inte vill till Kanarieöarna?

Ja, det är synd att det inte är säsong runt Medelhavet året om och jag förstår att man inte vill åka till Thailand med barn för en veckas sol och bad. Svaret, mina vänner, heter Dubai.

Nu när du kan åka charter med all inclusive så behöver Dubai inte bli dyrare än Gran Canaria eller Teneriffa. Dessutom är flygtiden i stort sett den samma. Dubai erbjuder allt från sol och bad, till shopping, ökenäventyr, skidåkning inomhus, världens högsta byggnad, museum, båtturer och ja det finns faktiskt något för alla vare sig du åker med små barn, tonåringar eller vänner för den delen.

Ökenäventyr

Burj Khalifa

Jag bodde downtown Dubai när jag var där, vilket betyder mitt i smeten men ganska långt ifrån någon strand. Skulle jag resa med barn till Dubai skulle jag nog välja att bo nära eller ute på den så kallade palmen där hotellen oftast har egna stränder och större pooler. Sedan kan ni ta en taxi in till stadskärnan när ni vill se och uppleva mer.

Hotellet Atlantis var ju en helt egen värld som ni kanske kommer ihåg att jag skrev, med akvarium, svit under vattnet, eget vattenland och en uppsjö av restauranger i olika prisklasser. JA Jebel Ali Beach Hotel ligger precis innan palmen börjar, helt ok i pris, de har egen strand, stor pool och där kan du köpa till all inclusive om du åker charter. Utan all inclusive kan Dubai lätt bli dyrt om du åker som barnfamilj. Nu vet inte jag hur prisklassen är på hotellrestauranger (förutom Atlantis) men downtown Dubai kan en brunch lätt kosta 500 kr per person och inget är billigare än hemma i Sverige - möjligtvis Mc Donalds men där vill du inte hamna. Jag har ätit några utav mina livs bästa måltider i Dubai på ett hotell så jag vet att de flesta håller hög klass på mat.

En av Atlantis stränder

Flyg till Dubai kan du hitta relativt billigt men boende är dyrt så du tjänar nästan alltid på att köpa en paketresa och en stor bonus; Apollo har just startat ett samarbete med Emirates, mitt förstahandsval när det kommer till flygbolag. Jag flög Emirates till Dubai och det var som en dröm.

Solnedgång i Dubai

Här kan du läsa mer om mina Dubai tips.