En fiskeutflykt i Hoi An

Igår morse väckte jag Aramis 04 för att vi skulle på utflykt innan solen gått upp. 04.30 skulle vi bli hämtade av Jack Tran´s Eco tour för att göra en fiskeutflykt i soluppgången. Det var Aramis och jag samt fyra personer från England som tillsammans i en minibuss åkte mot floden.

I kolsvart mörker blev vi avsläppta och vandrade i små gränder ned mot flodbanken. Där fick vi gå ombord i små bambukorgar som paddlades ut till en större båt. Vi fick varmt ingefärsté och så var det dags att spana in de lokala fiskemännen och deras nät. Det första som hände var att vi styrde rakt in i ett fiskstim och fiskar hoppade upp på båten till Aramis förtjusning.

Vi tittade när ett nät drogs upp.

jack tran´s eco tour fish
En lång och smal fisk fastnade i nätet. Jag tror inte de var vana att ha med barn på dessa utflykter för oj vad de uppmärksammade Aramis. De bar fram honom så han skulle se, han fick hålla i allt han ville och han hade såklart tusen frågor om fiskarna.

jack tran´s eco tour fishing
Vi fick hålla i en blåsfisk.

Och så började det ljusna och ett enormt nät skulle upp.

fishinh net hoi an
Tyvärr missade vi en magisk soluppgång på grund av moln men ändå väldigt häftigt att se när mörkret försvinner och ljuset rullar in.

fishmarket hoi an
Sedan fick vi gå iland på den lokala fiskmarknaden där byborna köpte fisk för glatta livet. Aramis var i himlen.

Cykla med en himla massa fisk.

jack tran´s eco tour kids
Imponerad av denna jättefisk.

fisk i balja
Det var makrill, anjovis, tonfisk, sardin, krabba, snapper, ål, räkor och en himla massa annan fisk jag inte vet nmanet på.
fiskmarknad vietnam
Stora fiskar styckades så både jag och Aramis fick blodstänk på benen.

bambubåt vietnam
Och så var det dags för mer bambubåt. Ni som följer mig på instagram kunde se hur herrerna i grön bjöd på show i dessa båtar innan det var vår tur. Det är en märklig känsla att några dansar Gangnam style i bambubåtar klockan 06.30 måste jag säga.

Vi åkte in till stranden för att få vara med att dra upp stora nät.

fishingnet hoi an
Man klättrade upp i denna och vevade sedan in nätet med hjälp av armar, ben och ett stort hjul.


Och efter 3 timmar var det dags att åka hemåt. Kaptenen lagade bläckfisk från fiskmarknaden.

färsk bläckfisk

Och frukost bestod av vårrullar, bläckfisk och öl. En himla härlig start på dagen och säkerligen en dag Aramis kommer att minnas väldigt länge.

Jag uppskattar verkligen att de gör lite kortare utflykter så även barn kan delta. De flesta utflykter är dagsutflykter på 8-9 timmar där det ingår cykling, djungel, trekking etc och det är lite för mycket för en 5-åring men detta koncept var fenomenalt!