Tobiuosushi Ceviche Bar - Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad må vara en utav de stadsdelar med flest sushibarer men tyvärr är det få som är mer än ok. Tezukuri var länge top notch men sedan bytte de ägare och kvalitén var inte densamma. Men så i dagarna slog Tobiusushi Ceviche Bar upp portarna på Lugnets Allé 50 och vilken fullträff! Nigiri, uramaki, temaki, sashimi och ceviche med riktigt bra råvaror.


Stället är inte stort men eftersom de flesta verkar köra take away är ju det inget problem. Väldigt trevlig personal gör att jag gärna sitter kvar nästa gång!

Jag valde länge mellan Spicy Tuna Rolls och Shake Grill. Eftersom jag i 99% tar Spicy Tuna tänkte jag nytt och valde Shake Grill - rullar av salmalax, avokado, grön sparris, rostad lök, chili teriyakisås och sesamfrön. Hej sushihimlen!


Det var helt fantastiskt gott och värt sina 130 kr. För priserna är kanske lite väl höga. 10 bitars sushi kostar 110 kr, spicy tuna 125 kr och liten sashimi 130 kr. Det är ganska mycket för vardagssushi, även om de har lunchpriser där en 10 bitars kostar 105 kr. Men för lyxsushi på kvällen någon gång ibland - absolut! (Minus att misosoppa kostar extra.)

Så nästa gång hoppa över Tezukuri och testa detta ställe istället - du kommer inte bli besviken!