Fandado - jättegoda smårätter och en magisk gurksallad

FullSizeRender.jpg

En ny restaurang har slagit upp portarna här i sjöstaden, en minut från vår port ligger Fandado. De serveras smårätter med en blandning av asiatiska och nordiska smaker och igår hade vi äntligen bokat bord för att testa och för att fira min nyvunna frihet, det vill säga sista dagen på jobbet.  Jag hade läst så mycket bra om det här stället innan och boka bord är nog ett måste iallafall på helgen.

FullSizeRender.jpg

Vi bestämde oss ganska snart för att köra en avsmakningsmeny med fyra olika rätter. Annars rekommenderas 3-4 rätter för att bli mätt. och dessutom är de mästare på att blanda gindrinkar.

FullSizeRender.jpg

Vår första rätt var sparris under massor av lagrad, fluffig ost och tryffelmajonnäs.

FullSizeRender.jpg

Rätt två var helt gudomlig; en grillad fläsksida som du äter som en wrap med salladsblad och kimchi. Till det fick vi en koreansk gurksallad toppad med mängder av koriander och nötter. Bland det godaste jag ätit!

FullSizeRender.jpg

Sedan fick vi in en grillad flapsteak med mojo rojo - också god!

FullSizeRender.jpg

Och så efterrätten som var så fantastiskt och så mycket jag. Sega brownies med salt karamellsås, salta mandlar, mjölkchokladmousse, vaniljglass och chokladpulver. Till detta drack jag en cappuccino och wow! Går du hit måste du avsluta med detta!

FullSizeRender.jpg

Självklart fick vi också lov att testa deras gin och tonic gjord på svensk gin med enbär och mynta.

IMG_0086.JPG

En avsmakningsmeny kostade 520 kr per person och var så värt pengarna! Jag kommer definitivt gå hit igen och det är så roligt att en sån himla bra restaurang äntligen har kommit hit till Hammarby Sjöstad. Det är lite känsla av Supper med smårätterna och inredning får iallafall mig att tänka på en bättre restaurang i Bangkok.

Samma dag som vi var där såg jag också att Allt om Stockholm besökt restaurangen.