Krämig pasta med halloumi och babyspenat

I söndags hade jag vänner hemma på middag och gjorde en magiskt god pasta, som dessutom gick på ett kick.

Gnocchi med halloumi och tomat (4 personer)

Färsk gnocchi 2 påsar
2 paket halloumi
2 tomater
1 dl creme fraiche
1 dl creme fraiche chili och tomat
2 vitlöksklyftor
1 dl vatten
en förpackning bönor ca 200g
basilika
persilja
1 påse babyspenat

Stek halloumi i skivor och lägg den på en tallrik. Fräs pressad vitlök och tillsätt creme fraiche, vatten, örter, salt och peppar. Hacka tomaten i större bitar, ha i såsen och låt den bli varm. Koka färsk gnocchi enligt anvisning (ca 3-4 minuter) med bönorna. Häll av vattnet och häll upp i stort serveringsfat. Häll över tomatsåsen och ha sist över halloumi och massor av babyspenat.

Toppa gärna med nötter, pumpakärnor eller annat gott.

Top notch!